top of page

Straalpompen

Onze straalpompen kunnen u een behoorlijke besparing op zowel investerings- als verbruikkosten opleveren. Ze hebben een lange levensduur omdat ze qua ontwerp uit weinig bewegende delen bestaan. Straalpompen kunnen uw installatie bovendien aanzienlijk vereenvoudigen en stroomlijnen en in het ontwerp kunnen alle procescondities worden meegenomen. Straalpompen worden onder andere vaak gebruikt in de textielindustrie, papierindustrie, chemische industrie, voedingsmiddelenindustrie, laboratoria, procesindustrie en de verwarmingsindustrie.

 

De straalpomp is een type pomp dat gebruik maakt van het Venturi-effect: een venturi is een doelbewust aangebrachte vernauwing in een stromingkanaal voor stoom, water of gas.

In de venturi onstaat een drukverlaging omdat het passerend medium een snelheidsverhoging ondergaat. Bij bepaalde toepassingen kan door een in de venturi aangebrachte zijaansluiting een ander medium worden aangezogen. De druk van het medium dat de straalpomp weer verlaat kan op deze manier zowel op druk als op temperatuur worden geregeld.

 

De grootste voordelen:

- energiebesparend

- gunstig rendement

- beter regelbaar

- lange levensduur (tot wel 20 jaar)

- zeer onderhoudsvriendelijk

Straalpomp

office@sandb.nl

 

 

 

 

 

tel: 030 – 241 0800

 

 

 

 

 

Gessel 61, 3454 MZ De Meern

© 2016

 

 

 

 

 

bottom of page