top of page

Stoom-water units

Deze units worden vooral gebruikt voor stadsverwarming en in/voor industriële systemen. In stadsverwarming verhit de stoom bijvoorbeeld het afgekoelde water dat terugkomt naar het systeem. De onderdelen van deze units kunnen na hun levensduur worden gerecycled.

Stoomomvormers

Stoomomvormers worden gebruikt in onder andere de farma-industrie, ziekenhuizen en in de voedingsmiddelenindustrie, waar schone stoom nodig is. Ze produceren schone (culinaire) stoom met behulp van industriële stoom of water. Uitvoeringen voor media als warm water of thermische olie zijn ook beschikbaar, vraag ons gerust naar de mogelijkheden.

Condensaatvaten

Condensaatvaten zorgen voor een gesloten condensaatcircuit en worden in vrijwel alle industriën toegepast. In een condensaatvat wordt condensaat opgevangen, zodat het verder kan worden getransporteert naar bijvoorbeeld een stoomketel.

Regelbare stoomkoelers

Stoom-warm water units

Een stoom-warm water unit mixt stoom met warm water en wordt in alle industriën veel gebruikt, omdat ze zeer breed inzetbaar is. Water wordt verhit met stoom, condensaat kan (verder) worden uitgekoeld en een laag verbruik is regelbaar. De hoeveelheid stoom en de temperatuur van het water kunnen worden geregeld en door een speciaal ontworpen mengkamer is de unit erg stil. Deze systemen kunnen voor een energiebesparing van maar liefst 10% tot wel 15% zorgen!

Desuperheaters, ofwel regelbare stoomkoelers, reduceren de druk en temperatuur van stoom. Ze worden vooral veel gebruikt in de chemische industrie, in de textielindustrie, de houtindustrie en in de papierindustrie. De componenten en het systeem kunnen geheel naar uw wensen worden ontworpen: vraag ons gerust naar de mogelijkheden.

office@sandb.nl

 

 

 

 

 

tel: 030 – 241 0800

 

 

 

 

 

Gessel 61, 3454 MZ De Meern

© 2016

 

 

 

 

 

bottom of page