top of page

Buizenwarmtewisselaars

De buizenwarmtewisselaar, ook wel bekend als Shell & Tube, wordt veelal gebruikt in onder andere de chemische industrie, energie-industrie, voedingsmiddelenindustrie en in HVAC. Ze vinden hun toepassing in het opwarmen en koelen van vloeistoffen. Bij dit type warmtewisselaar wordt het tegenstroomprincipe toegepast: bijna alle warmte van het ene medium kan op het andere medium worden overgedragen. De uitstroomtemperatuur van het ene medium is dan vrijwel gelijk aan de instroomtemperatuur van het andere medium.

Afhankelijk van uw wensen bieden wij de juiste oplossing: een horizontale variant met een stoomzijdige regeling of een staande variant met condensaatzijdige regeling (die voor een aanzienlijke ruimtebesparing kan zorgen!).

 

Natuurlijk zijn onze buizenwarmtewisselaars integreerbaar in uw bestaande installaties.

Buizenwarmtewisselaars

> Warmtewisselaars

In een warmtewisselaar wordt warmte van het ene medium naar het andere overgebracht, een proces dat warmteterugwinning wordt genoemd. Het primaire medium wordt afgekoeld naar de temperatuur waarmee het secundaire medium de wisselaar instroomt en warmt het secundaire medium op tot de temperatuur waarmee het primaire medium instroomt. Dit kan worden benaderd met het tegenstroomprincipe: bijna alle warmte van het ene medium kan op het andere medium worden overgedragen. De uitstroomtemperatuur van het ene medium is dan vrijwel gelijk aan de instroomtemperatuur van het andere medium. S&B biedt een breed assortiment warmtewisselaars. U kunt bij ons terecht voor (geboute) platenwarmtewisselaars en verticale en horizontale buizenwarmtewisselaars.

office@sandb.nl

 

 

 

 

 

tel: 030 – 241 0800

 

 

 

 

 

Gessel 61, 3454 MZ De Meern

© 2016

 

 

 

 

 

bottom of page